piątek, 15 maja 2009

Pizza Canibalo (Mały Grek)

Czas oczekiwania na zamówienie:
  • szybko! zdecydowanie mniej niż 30 minut (duże zamówienie)
Obsługa:
  • bez zastrzeżeń, miły dostawca
Opakowanie:
  • standardowy karton do pizzy, folia aluminiowa pod pizzą
Składniki:
  • wyglądają świeżo (o ile można wyglądać świeżo po upieczeniu); szynka, salami, gyros, ser, włoskie ziółka ;) do tego sosik majonezowo-ketchupowy
Konsumpcja:
Potrawa zdecydowania mięsna, o nazwie doskonale na to wskazującej. Idealna dla smakoszy, koneserów i innych miłośników, tudzież pożeraczy miąs. Wersja mini, idealna jest na przekąskę obiadową (jedna osoba spokojnie się nią naje).
Po otwarciu kartonika smakowity zapach, który czuć już było wcześniej, intensyfikuje się zdecydowanie, powodując napływ śliny... Pizza leży sobie wygodnie na pościeli z aluminium i oczekuje... taaaak... Cienkie ciasto, pokryte sosem i ziołami, startą szynką, na których to elementach podłoża umieszczono spore plastry salami, przykryto kołderką z sera, którą ubarwiono kawałkami gyrosu i przyprószono ziołami... Tak to mniej więcej wygląda, smakuje natomiast... mięsiście :D Smak klasyczny dla tej pizzy w MG :) Jeżeli nigdy nie jadłeś/aś to szczerze polecam (przepraszam drodzy wegetarianie, to nie jest pizza dla Was).
Przez długi czas zastanawiałem się nad tajemniczym składnikiem na cieście (drobne, białawo-różowe paseczki), łącząc to z nazwą pizzy, ale lektura oferty uświadomiła mnie, iż jest to szynka, a nie np. niewinne dziecko, które wpadło pod kosiarkę.

Przyjemność kosztuje 9 pln, które warto wydać na naprawdę smaczny i syty posiłek w postaci pizzy. I ta nazwa... ah... :)

1 komentarz: